Ioga per nadons

Exercicis suaus i divertits per la relaxació i la salut:

Diverteix-te fent exercici amb el teu nadó al mateix temps que et poses en forma.

El ioga amb nadons que us proposem a PETITAMENT, és una pràctica basada en hatha ioga adaptat a mares/pares/avis…amb els seus nadons. Està inspirada en el mètode creat per Victoria Maganto, de Materna Ioga, i proporciona múltiples beneficis al nadó i a la persona que l’acompanya.

Les classes de ioga amb nadons són molt diferents de les dels adults, són classes divertides, ens ajuden a controlar la respiració, a recordar la tendra infància, alhora que ens apropen a una forma diferent de vinculació que ens alleuja el sentiment de càrrega que genera sovint la cura d’un nadó i ens centra en mirar-lo als ulls i somriure’l, a descobrir com li agrada que el toquin, quines cançons li agraden més, com vol que l’agafis, etc…tot això enforteix molt el vincle amb el nadó, a partir del joc i les mostres recíproques d’amor.

L’experiència del moviment combinada amb el contacte físic és potser l’estimulació més rica que podem oferir als nadons des del naixement. Al ioga, l’estimulació parteix de la implicació mútua de l’adult i el petit, i es realitza a un ritme en que el nadó pugui integrar i absorbir-ho.

De la mateixa manera que les postures de ioga indueixen a la relaxació als adults, en nens genera un estat de satisfacció i afavoreix el son profund. També els ajuda a calmar el malestar, estimula el seu desenvolupament i tonifica els seus músculs, entre altres beneficis.

Es pot començar a practicar partir de la quarantena si el part ha estat vaginal i sense complicacions, i la persona que ens faci el seguiment post part ens doni llum verda. En el cas de part per cesària cal revisar com està la cicatriu i el sòl pelvià abans de començar a fer exercici físic (encara que sigui suau), així que esperarem també a que la persona que ens revisa ens digui estar preparades.

Val la pena afegir que un dels valors més importants d’aquestes sessions és la possibilitat de fer tribu amb altres mares que es troben en el mateix moment vital que nosaltres.