Dansa amb nadons

Petitament_dansa nadons

Després de tenir un nadó, quan ja es troben recuperades, són moltes les mares que volen fer alguna activitat física, ja sigui per anar recuperant-se de l’embaràs i sortir de casa i poder compartir amb altres famílies i els seus nadons, que viuen un moment similar.

Una de les activitats més plaents que poden fer les mares (o els pares) conjuntament amb el seu nadó que a més d’ajudar a recuperar la figura té molts altres beneficis tant pel nadó com per qui el porteja és la dansa amb nadons. Practicar dansa amb nadó aporta diferents beneficis per a tu i el teu nadó.

La dansa amb nadó es recolza en el model europeu anomenat “Kangatraining”. La majoria de les dones busca activitats alternatives on pugui portar al seu nadó, ja sigui perquè no té amb qui deixar-lo o perquè vol reforçar el vincle. Aquesta necessitat ha fet que poc a poc hi hagi més opcions, a PETITAMENT procurem donar resposta a les mateixes des de diferents vessants, però imagina una especialment dissenyada perquè el teu bebè rebi beneficis físics, neuronals i emocionals a través del teu moviment, ¿no sona increïble?

Així funciona:

El concepte és aquest: tu carregues al teu nadó durant una hora en un porteig ergonòmic i fas servir el seu pes per exercitar el teu cos.

Els nadons d’1 a 12 mesos o 10 quilos es col·loquen al porteig per la part del davant de la mare, i els nadons de 12 meses o més de 10 kg es col·loquen a l’esquena..

La classe inicia amb un escalfament on s’estiren tots els músculs per tal de preparar les articulacions i així evitar lesions, es revisa que el nadó estigui correctament portejat i amb l’oportú suport del cap en nens més petits.

Un cop està tot a punt mare (o acompanyant) es practiquen moviments bàsics a ritme de diversos estils musicals, es fan dinàmiques grupals entre els participants i es van muntant coreografies pas a pas. Els moviments executats són de baix impacte, segurs i aptes per a tots els participants.

La part final de la sessió és voluntària (segons la situació personal de cadascú). Consta d’una relaxació d’esquena, cames, lumbars i abdominals. Tot supervisat per especialistes en el desenvolupament dels nadons a través de la kinesiologia (disciplina que estudia l’activitat muscular de el cos), així com per instructors de porteig o especialistes en aquesta tècnica.

A PETITAMENT tenim la sort de comptar amb la Laia, que a més d’una gran persona i una gran ballarina professional, té una amplia experiència en diferents disciplines artístiques relacionades amb la dansa i en la compenetració cos-ment.

Beneficis per la mare:

 • Oxigena el cos i la ment al practicar una activitat física d’intensitat moderada, això propicia relaxació posterior.
 • Ajuda a la circulació sanguínia, disminuint l’aparició de varius i cel·lulitis.
 • Oxida l’excés de greix corporal, ja que augmenta la freqüència cardíaca a nivell aeròbic, essent una activitat post part excel·lent per recuperar la figura.
 • Augmenta la condició física, elasticitat i millora la coordinació motriu.
 • Ajuda a millorar el ritme ja que s’utilitzen diversos estils musicals
 • Fomenta el vincle en la criança.
 • Ofereix un espai on poder “fer tribu” i compartir amb altres famílies en situacions similars.

Beneficis per al nadó:

 • El nadó desenvolupa més l’equilibri i coordinació.
 • Els ajuda a l’activació del sistema digestiu: redueix còlics, expulsa gasos.
 • Desenvolupa millor el sistema límbic.
 • Generen més connexions neuronals.
 • Ajuda a que els hemisferis esquerre i dret es connectin.
 • Reconeixement del seu cos.
 • Afavoreix el to muscular d’esquena i coll.
 • Mitjançant el moviment de la seva mare, desenvolupa un millor sentit de la ubicació temps-espai.
 • A l’estar a prop de la mare el nadó es relaxa.
 • Allibera endorfines i oxitocina, propiciant un somni profund i plaent durant la classe.

Des de PETITAMENT apostem per la qualitat en les nostres activitats i per la professionalitat dels nostres col·laboradors.

Dins dels nostres objectius un dels prioritaris és el de vetllar per la salut físico-emocional de les mares/pares/tutors…i per la salut relacional dels nens i les seves famílies, donat l’impacte emocional que això té en tot el sistema familiar i social.

Per aquest motiu totes les nostres activitats estan orientades a fomentar els vincles familiars i a millorar la emocionalitat de tota la família. Aquesta és una activitat perfecta per potenciar el vincle, però també per a que les mares sentin que estan fent quelcom per cuidar-se. És molt important que les mares s’estimin, es cuidin i sentin que disposen d’espais on compartir els temes de maternitat (o altres que els preocupen), aquells que són bonics i els que no ho son tan, espais on ser elles mateixes, on desfogar-se, on no sentir-se jutjades i sobretot on poder fer tribu en la companyia dels seus inseparables petits.

Esperem que PETITAMENT esdevingui un d’aquests espais, que os el feu i sentiu vostre i on pogueu sentir-vos segurs/es, escoltades, importants i estimades.