Les etapes no resoltes

Les etapes no resoltes

¿ETAPES NO RESOLTES, COM INFLUEIXEN EN ELS NOSTRES FILLS?

En ocasions, mentre els nostres fills es troben transitant alguna de les seves etapes del desenvolupament, un dels progenitors li pot resultar especialment difícil la relació amb aquest infant (o adolescent, jove…), arribant a sentir fins i tot un fort rebuig que no arriba a comprendre.

Aquests sentiments sovint resulten nous i estranys per als pares, no entenen perquè els està succeint una cosa així…

Com pot ser que aquellx adorable nenx hagi desaparegut? Perquè ja no puc veure’lx?. Aquests procés genera una gran culpa, que molts cops incapacita a qui ho pateix a compartir-ho amb els demés, ja sigui per por a ser jutjat o per vergonya. Ho pateixen des del silenci, la tristesa i l’angoixa que genera la incomprensió del que passa, podent inclús arribar a generar trastorns severs com ansietat o depressió, i fins i tot, una gran esquerda en el vincle.

PERÒ…PERQUÈ PASSA AIXÒ? PASSA A MÉS PERSONES? FILLS?

Aquest fenomen té la seva explicació, succeeix més sovint del que ens pensem i afortunadament podem fer quelcom al respecte. A cada etapa del desenvolupament dels nostres fillxs advertim (conscient o inconscientment) necessitats pròpies no satisfetes durant el nostre desenvolupament infantil.

Sovint, això resulta en una desastrosa actuació com a ma/pare, ja que es remouen antigues ferides que requereixen ser ateses per tal de recuperar novament l’equilibri físic i emocional, així com la nostra funció com a pares acompanyants.

Quan les emocions infantils es reprimeixen, especialment la ira i el dolor, l’infant seguirà endavant fins la vida adulta portant al seu interior aquellx petitx irat i ferit, que contaminarà espontàniament la conducta de la persona adulta.

Per tal de poder fer front a aquest fet es necessari curar a l’infant interior que roman ferit i clama atenció al seu dolor.

Un dels millors avantatges de ser adult és que ja no depenem de ningú per a que ens proporcioni els mitjans de sanació, els podem buscar nosaltres mateixos sent fidels a les nostres creences.

Existeixen alternatives realment efectives per fer-ho, com la psicoteràpia, o bé de la mà de llibres meravellosos que et poden guiar en aquest procés.

“Recuperar a su niño interior implica retroceder a sus etapas de desarrollo y concluir los asuntos pendientes” ( Como sanar las ocho etapas de la vida Matthew Lion, Sheila Fabricant y Dennis Linn, Patria, Mexico 2009 pag 71).

Altres autors que parlen sobre aquest temes són Laura Guttman “La maternidad y el encuentro con la propia sombra”, Yvonne Laborda “Sanar la herida primaria” o John Bradsaw “Volver a la niñez”, entre altres.

Els nostres fills poden ser autèntics Mestres si estem disposats a reconèixer la nostra part de responsabilitat en allò que ens succeeix amb ells, o a través d’ells ja que són el nostre mirall.

No hi ha comentaris

Publica un comentari