Estades estiu 2021

AQUEST ESTIU MUNTA’T-HO BÉ!

“La psicología es el arte de acompañar a otro al encuentro de sí mismo”

LA NOSTRA MOTIVACIÓ

La salut emocional és una competència indispensable per a una societat feliç i responsable, i cal potenciar-la des del naixement i durant totes les etapes de la vida, però quan és realment significatiu integrar-la es durant la infància, ja que és durant aquesta etapa quan es consoliden les bases de la personalitat i el funcionament psíquic.

Val a dir que el moment que ens toca viure actualment, el ritme de vida i el tipus de societat on estem immersos, en que molts valors estan en decadència, posen a prova el benestar psíquic de molts infants i de les seves famílies.

Partim de la convicció que per aconseguir el desenvolupament integral de la persona no només cal ser competent a nivell de continguts curriculars sinó que també és imprescindible conèixer les nostres emocions i saber transmetre, així com saber entendre les emocions dels altres.

L’objectiu d’aquestes estades és millorar la gestió d’emocions com la ràbia, la tristesa o les pors, les habilitats socials com la comunicació, l’empatia o l’assertivitat tot millorant l’equilibri i el benestar emocional.

Les activitats

TEATRE

En el teatre té cabuda el riure, el plor, l’enuig, l’entusiasme, les tensions, les pors…Els dona l’oportunitat de convertir-se en altres persones. Aprenen a sentir, a mirar cap a dins, a conèixer-se, a experimentar, a emocionar-se, a sentir vergonya, a superar-se, a confiar i sorprendre’s de si mateixos i dels seus companys; però també a reconèixer les seves destreses, possibilitats i limitacions.

Estades estiu 2021 Petitament_Teatre
CIRC

El circ social és l’equilibri entre dues disciplines, les arts circenses i les ciències socials, organitzades en una metodologia atractiva i innovadora que permet diferents àmbits d’actuació. Tractarem de crear un espai d’aprenentatge i expressió, on es treballen aspectes com la consciència de el propi cos, emocions que ens bloquegen com la por o la vergonya, ajudar-se mútuament, coordinació, equilibri, sentit del ritme, treball en grup, creativitat, autoestima i l’adquisició d’hàbits saludables.

DANSA EN ANGLÈS

La dansa sorgeix de la necessitat dels individus d’expressar els seus desitjos i les seves pors, és una cosa inherent a l’ésser humà. Les emocions més bàsiques s’exterioritzen a través del moviment, és el reflex de l’essència mateixa de la persona, que utilitza el seu propi cos per comunicar-se, per entrar en contacte amb el món que l’envolta. Els infants treballen les seves emocions a través de la dansa i de la música; realitzant un apassionant viatge cap al nou, descobrint facetes amagades de les seves personalitats.

EXPRESSIÓ ARTÍSTICA I PLÀSTICA

L’expressió plàstica i artística ajuda a que els nens expressin les seves emocions i sentiments. És una manera de fomentar la creativitat, que posteriorment els permetrà afrontar amb èxit diferents situacions al llarg de la seva vida. Les arts plàstiques són un recurs educatiu que es vinculen amb l’educació emocional, social i de la creativitat.

Estades-estiu-2021-Petitament_Arts-plàstiques
EL IOGA I LA CONSCIÈNCIA PLENA (MINDFULLNESS)

El hatha-ioga, amb la pràctica de les assanes i la meditació o mindfulness, proporciona el treball d’investigació corporal que ens permetrà descobrir quins patrons de pensaments i emocions utilitzem de forma automàtica, és a dir, com ens parlem i com tenim cura de nosaltres des d’allò mental, emocional, corporal i fins i tot espiritual. I com aquests patrons d’actuació automàtic, incideixen en el nostre cos. Com el que pensem i sentim té unes connotacions somàtiques que influiran en la nostra forma d’estar al món. Els nens són yoguis per naturalesa, gaudeixen d’aquesta pràctica i es beneficien ràpidament de les seves propietats.

EDUCACIÓ EMOCIONAL

L’educació emocional és una forma de “prevenció primària i inespecífica”, una manera d’adquisició de competències que es poden aplicar a múltiples situacions. Aquesta prevenció pretén minimitzar la vulnerabilitat de l’infant a determinades disfuncions (estrès, depressió, impulsivitat, agressivitat, etc…o prevenir la seva aparició. Per aconseguir-ho es proposa el desenvolupament de competències bàsiques per la vida, tot maximitzant les tendències constructives i minimitzant les destructives.

Estades-estiu-2021-Petitament_Emocions
EL CONTACTE I LA CONNEXIÓ AMB LA NATURA

Els beneficis emocionals del contacte amb la natura són infinits. Ja sigui, muntanya, platja, un camp verd o simplement descansar sota un arbre, tots aquests llocs són perfectes. El contacte amb la natura ens aportar múltiples profits a la teva salut emocional i física.

Alguns dels beneficis emocionals són l’augment de les emocions agradables com l’alegria, la tendresa, el plaer i el gaudir. Una disminució dels símptomes d’ansietat i l’augment dels recursos interns.

Quan estem en contacte amb la natura s’activen moltes emocions, però, l’alegria és la que s’intensifica per sobre de les altres ja que s’activen substàncies en el cervell com poden ser la serotonina o les endorfines.

La respiració profunda, les ganes de compartir, l’energia positiva, la felicitat intensa són símptomes relacionats amb l’alegria.

INFORMACIÓ ADDICIONAL
 • Totes aquestes activitats estan incloses a les propostes de cadascuna de les setmanes que s’ofereixen d’estades. Algunes es duran a terme al mateix centre i altres a l’exterior o en altres ubicacions.
 • Totes les dinàmiques i activitats estan curosament dissenyades per una psicòloga infanto-juvenil, post grau en educació emocional infantil i una amb professionals dels àmbits que es treballen (arts escèniques, circ, arts plàstiques i ioga/meditació), tots ells amb un llarg recorregut de treball amb infància.
HORARIS I PREUS
 • L’horari bàsic de les estades és de 9:00h a 13:00h, amb possibilitat d’ampliar horari d’acollida de 8:00 a 14:30 amb possibilitat de cattering (pre comanda) o tupper de casa.
 • Preus:

90€ SETMANA EN HORARI BÀSIC.
120€ SETMANA EN HORARI AMPLIAT.

CALENDARI
 • SETMANA 1: Del 28 al 2 de Juny.
 • SETMANA 2: Del 5 al 9 de Juliol.
 • SETMANA 3: Del 12 al 16 de Juliol.
 • SETMANA 4: Del 19 al 23 de Juliol.
 • SETMANA 5: Del 26 al 30 de Juliol.
 • SETMANA 6: Del 2 al 6 d’Agost.
 • SETMANA 7: Del 9 al 13 d’Agost.
 • SETMANA 8: Del 16 al 20 d’Agost.
 • SETMANA 9: DEL 23 al 27 d’Agost.
RATIO
 • 8 Infants per grup.
 • 10 – 11 si són d’un mateix grup bombolla escolar (preu especial).
ESTADES PER NADONS
CONSULTA LES ACTIVITATS PER NADONS:
Sol·licita informació referent a la setmana o setmanes que t’interessin escrivint a hola@petitament.com, o bé a través dels telèfons: 973 24 41 00 / 650 07 45 66.